Témata diskusí na ICRI 2022 jsou už známa

Celospolečenské a ekonomické přínosy a dopady spolu se společenskou zodpovědností výzkumných infrastruktur, jejich role a mezinárodní spolupráce a také rozvoj integrovaného ekosystému infrastruktur. To jsou tři nosná témata letošního ročníku Mezinárodní konference o výzkumných infrastrukturách ICRI 2022, která se uskuteční mezi 19. a 21. říjnem v Brně.

Brno při příležitosti českého předsednictví Radě Evropské unie převzalo pořadatelskou štafetu Mezinárodní konference o výzkumných infrastrukturách ICRI 2022 a v říjnu se tak do jihomoravské metropole sjedou přední osobnosti vědy a výzkumu. Zejména stakeholdeři, tvůrci politik a provozovatelé výzkumných infrastruktur.

Součástí příprav jsou i pravidelná setkání programového výboru, který se podílí na výběru prezentujících pro konferenci, ale i samotných témat, která budou pro letošní diskuzi o infrastrukturách stěžejní. Vybrána jsou s ohledem na současné trendy a výzvy, s nimiž se výzkumné infrastruktury potýkají a na něž je třeba reagovat. Pro letošní rok jsou následující:

  • Celospolečenské a ekonomické přínosy a dopady a společenská zodpovědnost výzkumných infrastruktur
  • Mezinárodní spolupráce a role výzkumných infrastruktur
  • Rozvoj integrovaného ekosystému infrastruktur

„Členové programového výboru jsou s ohledem na mezinárodní rozměr konference vybráni z celého světa a i když pocházejí z různých prostředí, je zjevné, že témata jako udržitelný rozvoj související s přechodem na zelenou ekonomiku, funkční ekosystém výzkumných infrastruktur nebo třeba větší otevřenost a význam komunikace směrem k širší veřejnosti, rezonují napříč kontinenty,“ upřesňuje hlavní pořadatel ICRI 2022 Ondřej Hradil z Masarykovy univerzity.

Další informace týkající se ICRI 2022 můžete sledovat na webových stránkách www.icri2022.cz, na Twitteru či LinkedInu. Pro zájemce je až do 31. března otevřena výzva k pořádání doprovodného programu konference v podobě tzv. Side a Satellite events.

Aktuality