Výroční konference Českého centra pro fenogenomiku

České centrum pro fenogenomiku srdečně zve na výroční konferenci „3rd CCP Phenogenomics Conference“, která se uskuteční ve dnech 16. – 17. září 2021 jako virtuální akce.

Web konference: https://www.ccp-conference.cz

Účast je pro všechny registrované účastníky zdarma.

První den akce bude věnován tématům imunologie, infekčních nemocí a modelům lidských chorob. Kromě jiných zajímavých témat se tento den samozřejmě bude týkat výzkumu souvisejícího s Covid-19 a převodu výsledků základního výzkumu do aplikace. Druhý den je věnován preklinickému vývoji a pokrokům v neurovědách.

Hlavní řečníci:

  • Steve Brown, MRC Harwell Institute, United Kingdom – “Illuminating the dark genome: genome-wide approaches for understanding the genetic basis of disease”
  • Yann Herault, Institut de Génétique et de Biologie Moléculaire et Cellulaire, France – “Dissecting the genetics of human syndromic disorders causing cognitive dysfunction using animal models”
  • Jakub Abramson, Weizmann Institute of Science, Israel

Důležité termíny:

  • 22. srpen 2021 – registrace a příjem abstrakt pro aktivní účastníky, tj. účastníky, kteří chtějí zaslat abstrakt
  • 16. září 2021 – registrace pro pasivní účastníky, tj. bez abstraktu

Přestože se konference koná pouze ve virtuálním prostředí, věříme, že konference poskytne vynikající příležitost k budování spolupráce a interakcí mezi uživateli a odborníky CCP.

Aktuality