Informační den k aktualizaci Cestovní mapy ESFRI 2021

Strategický report Evropského strategického fóra pro výzkumné infrastruktury (ESFRI) o evropských výzkumných infrastrukturách, známý jako Cestovní mapa ESFRI, představuje již 18 let prestižní výstup kolektivní práce usilující o zpřístupnění velkých mezinárodních výzkumných infrastruktur s cílem šíření vědecké excelence v Evropě.

Dne 25. září 2019 zorganizuje ESFRI v belgickém Bruselu informační den za účelem oficiálního zahájení procesu aktualizace Cestovní mapy ESFRI, která bude dokončena v roce 2021. Čelní představitelé ESFRI při této příležitosti představí náležitosti, procedury a metodiku pro výběr nových projektů evropských výzkumných infrastruktur, jež se budou ucházet o zařazení na Cestovní mapu ESFRI. Spolu s tím přiblíží také analýzu krajiny evropských výzkumných infrastruktur a proces její aktualizace. V neposlední řadě proběhne rovněž diskuze na téma monitoringu evropských výzkumných infrastruktur, které jsou již na Cestovní mapu ESFRI zařazeny jako tzv. „ESFRI Landmarks”.

Informační den k aktualizaci Cestovní mapy ESFRI 2021 se uskuteční dne 25. září 2019 dopoledne, a to v prostorách Evropské komise v Bruselu (přesné místo konání bude upřesněno v nejbližších týdnech). Spolu-organizátorem informačního dne je StR-ESFRI2 Project – Support to Reinforce ESFRI a Generální ředitelství Evropské komise pro výzkum a inovace (DG RTD).

Program informačního dne bude brzy zveřejněn na webových stránkách ESFRI. Registrace k účasti na akci probíhá prostřednictvím linku ESFRI Roadmap 2021 Information Day.

StR-ESFRI: Informační den k aktualizaci Cestovní mapy ESFRI 2021

Aktuality